Sýrové suflé
60 min.
Ingredience
- 65gramůMáslo čerstvé
- 80gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyVejce slepičí
- 500mililitrůMléko polotučné
- 160gramůMouka pšeničná hrubá
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
32 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
980 mg
Cukr
495 mg
Postup přípravy
- 1Mouku rozmícháme v mléce, přidáme 60 g másla, nastrouhané sýry, sůl a pepř. Mícháme na plotně na mírném ohni, až vznikne kaše, která se nechytá ke kastrolu. Necháme vychladnout.
- 2Potom do kaše vmícháme žloutky a zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 3Zbývajícím máslem vymažeme zapékací mísu, nalijeme do ní připravenou směs a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.