Sýrové suflé s jarní cibulkou
35 min.
Ingredience
- 2,5decilitryMléko plnotučné
- 3kusyŽemle tuková
- 140gramůMáslo čerstvé
- 30gramůCibulka jarní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 200gramůSýr Parmezán
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
51 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
230 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mléko v kastrůlku mírně zahřejeme, namočíme do něho nakrájené housky. V pánvi rozpustíme 50 g másla, osmahneme na něm zelenou část jarní cibulky, přidáme navlhčené housky, chvilku smažíme a odstavíme ze sporáku.
- 2V misce utřeme 50 g másla do pěny, přidáme žloutky, jemně nastrouhaný muškátový oříšek a strouhaný sýr. Vše dobře promícháme, smícháme spolu s mléčnou a houskovou směsí. Podle vlastní chuti osolíme, opepříme. Nakonec zlehka vmícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh.
- 3Formičky na suflé vymažeme zbylým máslem, vysypeme strouhankou a naplníme do 3/4 připravenou hmotou. Pečeme v předehřáté troubě při 200 stupňové teplotě po dobu 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 20. 7. 2017
Sýrové suflé s jarní cibulkou
Vypadá to skvěle 😁