Sýrové těstoviny po italsku
210 min.
Ingredience
- Postup
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 100gramůMáslo čerstvé
- 250gramůMouka pšeničná - Semolina
- 125gramůSýr Parmezán
- 2kusyVejce slepičí
- 60gramůSýr Gruyére
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaBazalka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 700mililitrůMléko polotučné
- Příprava
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
4385 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
454 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
549 mg
Postup přípravy
- 1Příprava: Hlubší a širší zapékací mísu nebo hlubší plech vytřeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 200 °C.
- 2Postup: Sýr Parmezán a sýr Gruyére nastrouháme. Z nastrouhaného
- 3Parmezánu odložíme třetinu na závěrečné prosypání. Do horkého mléka dáme polovinu množství másla a ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. V ochuceném mléce postupně a důkladně, aby se nám netvořily hrudky, rozmícháme semolinu, celá vejce a třetí třetinu strouhaného sýra. Po důkladném promíchání těsto na mírném ohni vymícháme dohladka. Když je těsto hladké, rozetřeme ho na plech, který jsme vyložili pečícím papírem, a necháme těsto úplně vychladnout. Vychladlé těsto pak ještě necháme asi hodinu odpočinout v lednici. Zbytek másla rozehřejeme. Ze ztuhlého těsta vykrájíme vánočním vykrajovátkem malé kroužky, které vyskládáme po vrstvách do připravené zapékací mísy tak, aby se překrývaly. Každou vrstvu kroužků pokapeme máslem a horní vrstvu kroužků posypeme zbytkem sýra Parmezánu a sýrem Gruyére. Pokrm pečeme asi 30 minut do zlatavé barvy. Hotový pokrm servírujeme horký, posypaný bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.