Sýrové tyčky se sezamem
30 min.

Ingredience
- 100gramůMouka celozrnná špaldová
- 0,5lžičkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 60gramůSýr Parmezán
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMléko polotučné
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceSezam - semena
- 130gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
25 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
503 mg
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem, tyčky budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
- 2V míse promícháme celozrnnou mouku, 100 g hladké mouky (zbytek odložíme na posypání válu), sůl a drobně nakrájené chladné máslo. Ze směsi utvoříme žmolenku, do které přidáme strouhaný parmazán.
- 3V misce rozšleháme vejce s mlékem, 1,5 lžíce směsi odložíme stranou, zbytek vmícháme do žmolenky. Vypracujeme hladké těsto, které přendáme na vál a ještě prohněteme. Poté pomoučený vál zaprášíme mletou paprikou a těsto rozválíme do tvaru čtverce o straně cca 20 cm. Těsto potřeme odloženou vaječnou směsí, posypeme sezamem, který do těsta zlehka vtlačíme.
- 4Takto připravené těsto rozřízneme na půl a krájíme na 1 cm široké pásky. Lehce je zatočíme a klademe na plech. Aby se tyčky neprohýbaly, přitiskneme jejich konce k plechu. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 minut.
- 5Po upečení necháme tyčky mírně zchladnout a můžeme podávat. Chutné jsou i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.