Sýrové tyčky se sezamem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
25 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
503 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme pečicím papírem, tyčky budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
  • 2
    V míse promícháme celozrnnou mouku, 100 g hladké mouky (zbytek odložíme na posypání válu), sůl a drobně nakrájené chladné máslo. Ze směsi utvoříme žmolenku, do které přidáme strouhaný parmazán.
  • 3
    V misce rozšleháme vejce s mlékem, 1,5 lžíce směsi odložíme stranou, zbytek vmícháme do žmolenky. Vypracujeme hladké těsto, které přendáme na vál a ještě prohněteme. Poté pomoučený vál zaprášíme mletou paprikou a těsto rozválíme do tvaru čtverce o straně cca 20 cm. Těsto potřeme odloženou vaječnou směsí, posypeme sezamem, který do těsta zlehka vtlačíme.
  • 4
    Takto připravené těsto rozřízneme na půl a krájíme na 1 cm široké pásky. Lehce je zatočíme a klademe na plech. Aby se tyčky neprohýbaly, přitiskneme jejich konce k plechu. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 minut.
  • 5
    Po upečení necháme tyčky mírně zchladnout a můžeme podávat. Chutné jsou i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.