Sýrovo-smetanová omáčka
30 min.
Ingredience
- 60gramůBazalka
- 500gramůSmetana 12% (konzumní)
- 500gramůSýr Gouda 45%
- 10gramůSůl
- 10gramůPepř bílý
- 4kusyRajčata
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
50 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Smetanu zahřejeme. Sýr jemně nastrouháme a po částech přidáváme do horké smetany (nesmí se vařit). Omáčku mícháme tak dlouho, až se vytvoří hustý krém.
- 2Ochutíme solí a pepřem. Otrháme lístky bazalky a jemně je nasekáme. Přimícháme do omáčky. Na závěr oloupeme rajčata, zbavíme je jadérek, nakrájíme na kousky a přidáme do omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.