Sýrový bešamel k zapékání

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
320 mg
Cukr
232 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme mlékem a vaříme 45 minut, kdy by měla být omáčka zcela bez moučné příchuti a měla by být hladká. Omáčku odstavíme a necháme vychladnout. Poté přimícháme rozkvedlané žloutky, strouhaný sýr, osolíme, ochutíme citronovou šťávou, špetkou muškátu, přidáme posekanou pažitku a promícháme.
  • 2
    Takto připravená omáčka slouží k zapékání různých druhů masných a zeleninových pokrmů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.