Sýrový dort s ředkvičkami
40 min.
Ingredience
- 7gramůPaprika mletá sladká
- 140gramůSýr Čedar
- 140gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 115gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 5gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůŘedkvička
- Náplň
- 150mililitrůVoda pitná
- 250gramůSmetana 12% (konzumní)
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 60gramůŽelatina
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 140gramůSýr Čedar
- 120gramůChléb celozrnný žitný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
35 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
933 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, čedar, mletou papriku, sůl, pepř, přidáme máslo, smetanu a vypracujeme těsto. Z těsta vytvarujeme delší tyčinky, plech vysteleme papírem na pečení, na něj vyskládáme tyčinky a upečeme v troubě dozlatova. Mezitím si připravíme náplň.
- 2Želatinu necháme v trošce studené vody nabobtnat, do rendlíku nalijeme smetanu, přidáme žloutky, želatinu, promícháme a zahříváme, až náplň zhoustne, odstavíme. Nesmí projít varem.
- 3Stěny a dno obdélníkové formy obložíme tyčinkami, jestliže přesahují, ulomíme je. Vnitřek formy naplníme smetanovou hustou směsí, necháme částečně vychladnout, ale ne ztuhnout, přimícháme vyšlehanou smetanu, strouhaný sýr a chléb nakrájený na kostičky. Necháme vychladnout a ztuhnout.
- 4Vychladlý dort vyklopíme, úhledně nakrájíme na plátky a ozdobíme plátky ředkviček.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.