Sýrový koláč s ovocnou omáčkou

105 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
23 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava pečení: Dortovou formu vymažeme 1 lžící másla, troubu přiravíme k předehřátí na 180°C.
  • 2
    Koláč: Zázvorové sušenky nalámeme na menší kousky a rozemeleme je na drť, nebo je v uzavřeném plastikovém pytlíku rozválíme na drť válečkem na těsto. Ve větším kastrůlku rozehřejeme máslo, které vymícháme se sušenkovou drtí a s rozlámaným kandovaným zázvorem do hladkého těsta. Toto sušenkové těsto rozetřeme do vymazané dortové formy a vytvarujeme ho do miskovitého tvaru s okrajem, vysokým asi 1 cm. Do vzniklé těstové misky ve formě rozetřeme sýrový krém s bílkovým sněhem a koláč pečeme asi 45 minut v předehřáté troubě. Při pečení se koláč může mírně zprohýbat, nebo popraskat. Hotový koláč necháme vychladnout a servírujeme ho přelitý ovocnou omáčkou, jako dezert.
  • 3
    Sýrová náplň: Sýr mascarpone vymícháme se žloutky a s cukrem dohladka. Bílky vyšleháme se špetkou soli do hustého sněhu.
  • 4
    Sýrovou směs opatrně smícháme s bílkovým sněhem a krém ochutíme citronovou kůrou a šťávou.
  • 5
    Ovocná omáčka Fruit coulis: Borůvky svaříme se 2 lžícemi vody. Vzniklou ovocnou směs propasírujeme a ochutíme 1 lžičkou moučkového cukru. Hotovou omáčkou přelijeme jednotlivé porce koláče. Koláč servírujeme studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.