Sýrový koláč s pažitkou
50 min.
Ingredience
- 230gramůSamokypřicí mouka
- 8gramůSůl
- 10gramůHořčice v prášku
- 50gramůSýr Čedar
- 40gramůPažitka
- 1kusVejce slepičí
- 25gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůMléko polotučné
- 20gramůTuk
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
815 mg
Cukr
181 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku, sůl, práškovou hořčici, polovinu strouhaného Čedaru, posekanou pažitku, vše promícháme. Přidáme měkké máslo, vejce, mléko a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme na plát o velikosti plechu. Plech potřeme tukem, položíme na něj těsto, posypeme zbytkem sýra, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C přibližně půl hodiny.
- 2Upečený koláč necháme vychladnout, naporcujeme, upravíme na talířky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.