Sýrový koláč s pažitkou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
815 mg
Cukr
181 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vsypeme mouku, sůl, práškovou hořčici, polovinu strouhaného Čedaru, posekanou pažitku, vše promícháme. Přidáme měkké máslo, vejce, mléko a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme na plát o velikosti plechu. Plech potřeme tukem, položíme na něj těsto, posypeme zbytkem sýra, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C přibližně půl hodiny.
  • 2
    Upečený koláč necháme vychladnout, naporcujeme, upravíme na talířky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.