Sýrový koláč se slaninou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
38 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
935 mg
Cukr
236 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Korpus: Do mísy nasypeme mouku, strouhaný ementál, osolíme, opepříme, přidáme máslo, smetanu a vypracujeme těsto. Rozdělíme napůl, vyválíme na dva stejné koláče, položíme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova.
  • 2
    Náplň: Do rendlíku vložíme máslo, přidáme žloutky a zahříváme, až vznikne hladká hmota. Odstavíme a necháme vychladnout. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, čedar nastrouháme najemno, z bílků vyšleháme sníh. Hmotu v rendlíku opepříme, přilijeme smetanu, přidáme slaninu, čedar a důkladně promícháme. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků a tímto krémeme oba vychladlé koláče slepíme k sobě.
  • 3
    Koláč položíme na servírovací tác, naporcujeme na trojúhelníčky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.