Sýrový koláč se slaninou
35 min.
Ingredience
- Korpus
- 250gramůSmetana sladká 12%
- 120gramůMáslo čerstvé
- 140gramůSýr Ementál (Primátor)
- 280gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4gramySůl
- 1gramPepř černý mletý
- Náplň
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 120gramůMáslo čerstvé
- 160gramůSýr Čedar
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 1gramPepř černý mletý
- 80gramůAnglická slanina
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
38 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
935 mg
Cukr
236 mg
Postup přípravy
- 1Korpus: Do mísy nasypeme mouku, strouhaný ementál, osolíme, opepříme, přidáme máslo, smetanu a vypracujeme těsto. Rozdělíme napůl, vyválíme na dva stejné koláče, položíme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova.
- 2Náplň: Do rendlíku vložíme máslo, přidáme žloutky a zahříváme, až vznikne hladká hmota. Odstavíme a necháme vychladnout. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, čedar nastrouháme najemno, z bílků vyšleháme sníh. Hmotu v rendlíku opepříme, přilijeme smetanu, přidáme slaninu, čedar a důkladně promícháme. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků a tímto krémeme oba vychladlé koláče slepíme k sobě.
- 3Koláč položíme na servírovací tác, naporcujeme na trojúhelníčky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.