Sýrový koláč z Liestalu
90 min.
Ingredience
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 300gramůMouka polohrubá
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 300gramůSýr Ementál (Primátor)
- 0,3litrSmetana zakysaná 12%
- 1kusPetržel - nať
- 0,7litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
832 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
47 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
3 g
Vápník
6 g
Postup přípravy
- 1Připravené a vychladlé křehké těsto rozválíme a vložíme do kulaté koláčové formy - buďto vymazané a vysypané - nebo vyložené pečícím papírem. v 1 dl mléka rozmícháme škrobovou moučku, přilijeme zbývající mléko a za stálého míchání uvedeme do varu.
- 2Poté hrnec odstavíme z ohně, vmícháme nastrouhaný sýr a poté smetanu.
- 3Tuto sýrovou směs rozložíme na těsto a posypeme nakrájenou čerstvou zelenou petrželkou. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě asi 175 stupňů Celsia asi 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.