Sýrový koláč z Luzernu
80 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5kusůVejce slepičí
- 300gramůSýr Ementál (Primátor)
- 0,3litrMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 3kusyPetržel - nať
- 150gramůTuk Hera jedlý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
980 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
62 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
580 mg
Postup přípravy
- 1Těsto (viz poznámka) rozválíme a vyložíme jím kulatou koláčovou formu, kterou jsme nejdříve vymazali a vysypali nebo vyložili pečícím papírem. Na těsto navrstvíme nadrobno nakrájenou šunku.
- 2V kastrolu rozmícháme strouhaný sýr s moukou (1 polévková lžíce) a rozkvedlanými vejci a na mírném plameni vmícháme mléko. Směs okořeníme, přidáme čerstvou petrželku a rozetřeme na šunku.
- 3Pečeme v předehřáté troubě při teplotě asi 150 stupňů Celsia asi 35 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.