Syrový marinovaný losos s hořčičnou omáčkou

30 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
4 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
335 mg
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lososové filety rozložíme na pracovní plochu, odstraníme kostičky a potřeme je směsí mořské soli, cukru a pepře. Kopr opláchneme, osušíme a nahrubo nasekáme. Jeden filet vždy posypeme koprem a překryjeme druhým. Jednu třetinu kopru odložíme na omáčku. Maso vložíme do plastikového sáčku, vytlačíme vzduch a uzavřeme. Položíme do pánve, zatížíme prkénkem a necháme 1-2 dny marinovat v lednici. Mezitím občas otočíme.
  • 2
    Zbylý kopr nasekáme najemno, smícháme s octem, hořčicí, strouhaným křenem, ochutíme solí a pepřem. Filety vyjmeme ze sáčku, otřeme papírovou utěrkou a šikmo ostrým nožem nařežeme na tenké plátky. Podáváme studené s hořčičnou omáčkou. Jako přílohu můžeme použít čerstvě opečený toastový chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 17. 4. 2017
Syrový marinovaný losos s hořčičnou omáčkou
Výborný losos 😉