Sýrový nákyp I
45 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 50gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 3kusyRajčata
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1šálekStrouhanka
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
27 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Máslo rozehřejeme v kastrole, přisypeme mouku, zlehka osmahneme, po částech vlijeme mléko a povaříme na hustší kaši.
- 2Necháme zpola vychladnout, přimícháme žloutky, polovinu nastrouhaného sýra, koření, osolíme a vše řádně vypracujeme. V případě, že je směs řídká, přimícháme strouhanku. Na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh.
- 3Připravenou směs dáme do vymaštěné a strouhankou vysypané nákypové formy. Povrch posypeme strouhaným sýrem smíchaným se lžící strouhanky.
- 4Pozvolna pečeme 30 minut a ihned podáváme ozdobený dílky rajčat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.