Sýrový nákyp I

45 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
27 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo rozehřejeme v kastrole, přisypeme mouku, zlehka osmahneme, po částech vlijeme mléko a povaříme na hustší kaši.
  • 2
    Necháme zpola vychladnout, přimícháme žloutky, polovinu nastrouhaného sýra, koření, osolíme a vše řádně vypracujeme. V případě, že je směs řídká, přimícháme strouhanku. Na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh.
  • 3
    Připravenou směs dáme do vymaštěné a strouhankou vysypané nákypové formy. Povrch posypeme strouhaným sýrem smíchaným se lžící strouhanky.
  • 4
    Pozvolna pečeme 30 minut a ihned podáváme ozdobený dílky rajčat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.