Sýrový salát s chřestem a rukolou

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
18 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Piniové oříšky orestujeme na suché pánvi, chřest očistíme, nakrájíme na šikmé kousky a uvaříme ve vodě, osolené polovinou kávové lžičky soli, a ochucené kostkou cukru a lžičkou másla do měkka. Ocet smícháme s 5 lžícemi chřestového vývaru, s olivovým olejem a ochutíme zbylou solí a pepřem a tuto zálivku smícháme s ještě teplým uvařeným chřestem. Chřest v zálivce necháme 40 minut odpočívat. Rajčata nakrájíme na malé kousky, rukolu očistíme a nakrájíme nadrobno. Parmazán nastrouháme. Na závěr do chřestu s octovou zálivkou přimícháme nakrájenou rukolu s kousky rajčat a strouhaným parmezánem. Pokrm servírujeme studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.