Sýrový salát s chřestem a rukolou
85 min.
Ingredience
- 1kilogramChřest bílý
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 1kostkaCukr kostkový
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 3lžíceOcet vinný
- 5lžicOlej olivový
- 250gramůRajčata
- 150gramůRukola
- 75gramůSýr Parmezán
- 3lžíceOříšky piniové
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
18 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Piniové oříšky orestujeme na suché pánvi, chřest očistíme, nakrájíme na šikmé kousky a uvaříme ve vodě, osolené polovinou kávové lžičky soli, a ochucené kostkou cukru a lžičkou másla do měkka. Ocet smícháme s 5 lžícemi chřestového vývaru, s olivovým olejem a ochutíme zbylou solí a pepřem a tuto zálivku smícháme s ještě teplým uvařeným chřestem. Chřest v zálivce necháme 40 minut odpočívat. Rajčata nakrájíme na malé kousky, rukolu očistíme a nakrájíme nadrobno. Parmazán nastrouháme. Na závěr do chřestu s octovou zálivkou přimícháme nakrájenou rukolu s kousky rajčat a strouhaným parmezánem. Pokrm servírujeme studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.