Syrový tuňák s bylinkami
25 min.
Ingredience
- 500gramůTuňák obecný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceOcet vinný
- 4špetkyPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 1lžíceKapary
- 1kusOkurky nakládané
- 1kusChilli paprička
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžičkaTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
7 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Zmraženého tuňáka jen lehce rozmrazíme. Nakrájíme ho na kostičky, které nasypeme do mísy.
- 2Citronovou šťávu smícháme s vinným octem a olivovým olejem a nalijeme na tuňáka. Okurku a kapary nasekáme nadrobno a také přidáme do mísy. Vše promícháme a necháme odležet asi 1 hodinu.
- 3Chilli papričku zbavíme semínek, opláchneme a nadrobno nasekáme. Petrželovou nať a tymián opláchneme, okapeme a najemno nakrájíme. Chilli papričku i čerstvé bylinky vmícháme do tuňákové směsi.
- 4Tuňákovou směs lehce natlačíme do 4 vychlazených misek a vyklopíme. Všechny porce opepříme a zdobíme kolečky citronu a nasekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.