Sytá polévka se švestkami
85 min.
Ingredience
- 100gramůTapioka
- 1,5litryVývar drůbeží
- 1kilogramŠvestky
- 500mililitrůVíno bílé
- 85gramůCukr moučkový
- 20gramůChilli paprička
- 10gramůHřebíček
- 1kusCitrony
- 1lžičkaSůl
- 20gramůMuškátový oříšek
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Polovinu kuřecího vývaru přivedeme k varu a potom na mírném ohni za stálého míchání přimícháváme tapioku a mícháme na ohni tak dlouho, dokud vývar nezprůhlední.
- 2V druhém hrnci přivedeme k varu švestky se zbytkem vývaru, vínem, cukrem, chilli papričkami, hřebíčkem a citronem a vaříme na mírném ohni, dokud švestky nezměknou.
- 3Měkké švestky s plátky citrónu a chilli papričkami vyndáme z hrnce, švestky oloupeme, vypeckujeme a rozkrojíme.
- 4Oloupané švestky vrátíme zpět do polévky, přidáme muškátový oříšek, vývar s tapiokou a osolíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.