Sytá polévka se švestkami

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Polovinu kuřecího vývaru přivedeme k varu a potom na mírném ohni za stálého míchání přimícháváme tapioku a mícháme na ohni tak dlouho, dokud vývar nezprůhlední.
  • 2
    V druhém hrnci přivedeme k varu švestky se zbytkem vývaru, vínem, cukrem, chilli papričkami, hřebíčkem a citronem a vaříme na mírném ohni, dokud švestky nezměknou.
  • 3
    Měkké švestky s plátky citrónu a chilli papričkami vyndáme z hrnce, švestky oloupeme, vypeckujeme a rozkrojíme.
  • 4
    Oloupané švestky vrátíme zpět do polévky, přidáme muškátový oříšek, vývar s tapiokou a osolíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.