Sytý hráškový krém s restovaným pečivem

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
6 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nasekáme najemno, brambory, šunku a bezlepkové pečivo a kořenovou zeleninu rozkrájíme na stejně velké kousky. Kořen petržele nakrájíme na stejné kousky jako ostatní zeleninu, petrželovozu nať nasekáme nadrobno. Kousky bílého bezlepkového pečiva orestujeme na másle a odložíme na konečnou úpravu polévky. Na másle v hlubším hrnci zpěníme cibulku, kterou zaprášíme moukou. Dále přidáme kousky brambor a kořenové zeleniny, ochutíme solí, polévkovým kořením a vše zalijeme asi 2 litry vody. Polévku vaříme asi 20 minut, než zelenina změkne. Když je zelenina měkká, vyjmeme ji z polévky a propasírujeme ji přes síto, nebo rozmixujeme do hladkého krému. Rozmixovanou směs vrátíme do polévky a ochutíme muškátovým květem. Dále osmahneme na oleji kousky šunky, které přidáme do polévky a polévku prohřejeme. Takto připravenou polévku podáváme horkou s kousky osmaženého bezlepkového pečiva.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.