Sytý hráškový krém s restovaným pečivem
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyBrambory
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 1hrstPetržel - nať
- 350gramůHrášek
- 2lžíceMouka bezlepková
- 1lžícePolévkové koření
- 2gramyMuškátový květ
- 50gramůŠunka dušená
- 2lžíceOlej stolní
- 0,2kusCeler bulvový
- 2kusyŽemle bezlepková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
6 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nasekáme najemno, brambory, šunku a bezlepkové pečivo a kořenovou zeleninu rozkrájíme na stejně velké kousky. Kořen petržele nakrájíme na stejné kousky jako ostatní zeleninu, petrželovozu nať nasekáme nadrobno. Kousky bílého bezlepkového pečiva orestujeme na másle a odložíme na konečnou úpravu polévky. Na másle v hlubším hrnci zpěníme cibulku, kterou zaprášíme moukou. Dále přidáme kousky brambor a kořenové zeleniny, ochutíme solí, polévkovým kořením a vše zalijeme asi 2 litry vody. Polévku vaříme asi 20 minut, než zelenina změkne. Když je zelenina měkká, vyjmeme ji z polévky a propasírujeme ji přes síto, nebo rozmixujeme do hladkého krému. Rozmixovanou směs vrátíme do polévky a ochutíme muškátovým květem. Dále osmahneme na oleji kousky šunky, které přidáme do polévky a polévku prohřejeme. Takto připravenou polévku podáváme horkou s kousky osmaženého bezlepkového pečiva.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.