Sytý koláč
85 min.
Ingredience
- 125gramůMouka špaldová
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 70gramůMed včelí
- 160gramůTvaroh jemný
- 1kusNektarinka
- 150gramůJahody zahradní
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
17 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
1 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Ze špaldové mouky, másla, soli, lžíce smetany a lžíce medu uděláme křehké těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme hodinu odpočinout.
- 2Ze žloutků, tvarohu, smetany, citronové kůry a 60 g medu vymícháme hladkou nádivku. Jahody omyjeme, velké rozpůlíme. Nektarinku rozčtvrtíme, vyjmeme pecku a dužinu nakrájíme na plátky.
- 3Těsto vtlačíme do vymazané a moukou vysypané formy o průměru 24 cm a propícháme ho vidličkou. Z bílků ušleháme pevný sníh, který přidáme do tvarohové směsi. Dochutíme citronovou šťávou a natřeme na těsto ve formě. Povrch uhladíme. Do tvarohu vtlačíme ovoce a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 50 minut.
- 4Hotový necháme minimálně 10 minut vychladnout, potom teprve krájíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.