Sytý koláč

85 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
17 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
1 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze špaldové mouky, másla, soli, lžíce smetany a lžíce medu uděláme křehké těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme hodinu odpočinout.
  • 2
    Ze žloutků, tvarohu, smetany, citronové kůry a 60 g medu vymícháme hladkou nádivku. Jahody omyjeme, velké rozpůlíme. Nektarinku rozčtvrtíme, vyjmeme pecku a dužinu nakrájíme na plátky.
  • 3
    Těsto vtlačíme do vymazané a moukou vysypané formy o průměru 24 cm a propícháme ho vidličkou. Z bílků ušleháme pevný sníh, který přidáme do tvarohové směsi. Dochutíme citronovou šťávou a natřeme na těsto ve formě. Povrch uhladíme. Do tvarohu vtlačíme ovoce a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 50 minut.
  • 4
    Hotový necháme minimálně 10 minut vychladnout, potom teprve krájíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.