Székelský guláš
80 min.
Ingredience
- 0,25kilogramCibule
- 0,25litrZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,75kilogramVepřové maso libové
- 0,75kilogramZelí kysané
- 1stroužekČesnek
- 10gramůKopr čerstvý
- 0,5lžičkaKmín celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
46 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na malé kostky, vložíme do kastrolu a přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek utřený se solí, papriku, kopr a kmín. Pod pokličkou vše dusíme ve vlastní šťávě a později mírně podlijeme.
- 2Když je maso částečně měkké, přidáme kysané zelí a dodusíme. Nakonec přilijeme hustou smetanu a vše povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.