Tabbúlé
20 min.
Ingredience
- 115gramůBulgur
- 300mililitrůVoda pitná
- 4lžíceCitronová šťáva
- 75mililitrůOlej olivový extra panenský
- 225gramůPetržel - nať
- 75gramůMáta
- 4kusyCibulka jarní
- 2kusyRajčata
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5kusSalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Bulgur vsypeme do mísy, zalijeme studenou vodou a necháme asi 15 minut zvolna vstřebat vodu a nabobtnat. Potom přilijeme olej a citronovou šťávu, opepříme a promícháme.
- 2Těsně před podáváním do bulguru vmícháme nasekanou petrželku, mátu a jarní cibulku. Směs upravíme na talíře na omyté salátové listy a ozdobíme omytými, na kostky nakrájenými rajčaty.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.