Tádžická hrachová polévka se skopovým masem
240 min.
Ingredience
- 750gramůHrách
- 5litrůVoda pitná
- 500gramůSkopová plec
- 6lžicOlej rostlinný
- 4kusyCibule
- 2lžičkySůl
- 5kusůBobkový list
- 1lžičkaPepř černý celý
- 500gramůMouka polohrubá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
771 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
22 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Den předem do studené vody namočíme hrách.
- 2Skopové maso rozkrájíme na kostky, vložíme do velkého hrnce se 3 l vody a zakryté vaříme asi 1,5 hodiny. Poté maso drátěnou sběračkou vybereme a na velkém pekáči v troubě na oleji ze všech stran opečeme. Maso i s výpekem následně vrátíme do přecezeného vývaru, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli i hrách a společně vaříme dále. Během vaření přiléváme horkou vodu tak, abychom měli stále 3 l polévky. Po 90 minutách polévku osolíme, přidáme bobkový list a tlučený pepř, poté ještě 15 minut povaříme.
- 3Během vaření polévky připravíme přílohu: z 500 g polohrubé mouky, 50 ml vody a lžičky soli připravíme těsto, z nějž vytvarujeme tenké placky. Na velké pánvi nebo pekáči je poté z obou stran na malém množství oleje opékáme. Opečené placky rozkrájíme na pruhy (asi jako hodně široké nudle).
- 4Polévku podáváme tak, že do talíře vložíme nakrájené plackové pruhy, které nakonec zalijeme horkou polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.