Tadžický plov se slepicí
60 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCibule
- 250gramůMrkev kořen
- 600gramůDrůbeží maso vařené
- 300gramůJátra drůbeží
- 250gramůRýže loupaná
- 1lžičkaSůl
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 200gramůGouda
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
797 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
29 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V kastrole na másle dozlatova společně opečeme drobně nakrájenou cibuli a na tenká kolečka nakrájenou mrkev. K opečené zelenině pak přidáme vykostěné a na menší kousky nakrájené maso a drůbky z vařené slepice, na kousky nakrájená syrová drůbeží játra a krátce podusíme.
- 2Potom maso zasypeme dobře propranou rýží, osolíme, zalijeme horkým slepičím vývarem, zakryjeme poklicí a v troubě dusíme tak dlouho, až je rýže měkká, tj. asi 30 minut.
- 3Pak rýži vařečkou promícháme s masem, rozdělíme na talíře a podáváme posypané strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.