Tagiatelle pomodoro
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 1hrstBazalka
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 500gramůTěstoviny Tagliatelle
- 1lžičkaSůl
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
5 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a uchováváme teplé.
- 2Mezitím připravíme omáčku. V pánvi rozpálíme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli a restujeme dokud nezměkne. Přidáme rajčata a cca 5min podusíme. Omáčka musí mírně zhoustnout. Ochutíme solí a pepřem. Vmícháme lístky bazalky a povaříme ještě cca 1minutu.
- 3Omáčkou přelijeme tagliatelle a podáváme. Můžeme posypat strouhaným parmazánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.