Tagliatelle Primavera
50 min.
Ingredience
- 500gramůTagliatelle
- 160gramůChřest bílý
- 160gramůBoby zahradní
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCeler řapíkatý
- 160gramůHrášek
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 20gramůBazalka
- 6litrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
25 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.
- 2V průběhu vaření těstovin, nakrájíme chřest na kousky a vložíme je do vroucí vody. Zhruba po 2 minutách je naběračkou s otvory vyjmeme a ihned ponoříme do studené vody.
- 3Vyloupané boby vložíme do 500ml vroucí vody, ihned scedíme, vložíme do studené vody, znovu scedíme a po vychladnutí oloupeme. Velmi mladé čerstvé boby nemusíme loupat, starší však tuhé slupky raději zbavíme. Pak boby uvaříme doměkka.
- 4Nadrobno nakrájený celer smažíme na másle průběžně promícháváme asi 2 minuty, přidáme hrášek a smetanu a 3 minuty mírně vaříme. Do omáčky vložíme chřest, boby, parmazán, dochutíme pepřem a solí. Omáčku přivedeme k varu a asi minutu povaříme. Na závěr nalijeme omáčku na těstoviny a potřásáním promícháme. Ihned rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkami bylinek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.