Tagliatelle s čerstvými fíky
45 min.
Ingredience
- 4litryVoda pitná
- 10gramůSůl
- 250gramůFíky čerstvé
- 200mililitrůVíno Marsala
- 1lžíceBazalka
- 5gramůPepř černý mletý
- 300gramůSýr Parmezán
- 100gramůVaječný žloutek slepičí
- 350gramůTagliatelle
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
760 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
28 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Zhruba 200 g Parmezánu nakrájíme na kostičky, zbytek nastrouháme. Nasekáme bazalku. Čerstvé fíky pokrájíme na kousky, zalijeme Marsalou a necháme odpočívat asi 30 minut.
- 2Přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme těstoviny a vaříme na skus dle návodu na obalu. Slijeme přes síto, ponecháme si několik lžic vody z vaření těstovin, těstoviny necháme vykapat.
- 3Rozšleháme žloutky, přidáme fíky, sůl, pepř, vše smícháme s těstovinami, přidáme nakrájený Parmezán, bazalku, vodu z těstovin a znova zamícháme. Podáváme na nahřátých talířích, posypané Parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.