Tagliatelle s chřestem a pršutem
25 min.
Ingredience
- 510gramůChřest bílý
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibulka jarní
- 145mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 510gramůTěstoviny Tagliatelle
- 55gramůProsciutto sušené
- 55gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
24 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme na 1cm chřest a vrcholky necháme vcelku.
- 2Rozehřejeme v pánvi olej s máslem. Přidáme nakrájenou cibuli a smažíme 2 minuty, dokud nezměkne. Přidáme pršut a 2 minuty restujeme. Nakonec přidáme pokrájený chřest a 5 minut vaříme za občasného míchání, dokud není měkký.
- 3Přilijeme smetanu, přivedeme k varu a omáčku okořeníme.
- 4Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny, slijeme a část vody si ponecháme.
- 5Třetinu těstovin dáme do nahřáté servírovací mísy a promícháme s trochou omáčky.
- 6Postup zopakujeme několikrát, aby se těstoviny dobře promíchaly a nakonec zalijeme těstoviny zbylou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.