Tagliatelle s chřestem a rajčaty
50 min.
Ingredience
- 750gramůChřest bílý
- 1kusŠalotka
- 2kusyRajčata Cherry
- 40gramůMáslo čerstvé
- 6lžicVíno bílé
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůTěstoviny Tagliatelle
- 2litryVoda pitná
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžičkaTamarindová pasta
- 500gramůChřest zelený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
16 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Chřest oloupeme (zelený jen ve spodní třetině), zbavíme konců a šikmo nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme 20 g másla a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou 1/2 šalotky. Přilijeme 3 lžíce vína, chvíli podusíme a vyjmeme z pánve.
- 2V pánvi rozehřejeme ještě 20 g másla, opečeme na něm zbylou šalotku, vmícháme chřest, 100 ml smetany a podusíme asi 5 minut. Osolíme a opepříme podle chuti. Těstoviny uvaříme v osolené vodě a slijeme. Smícháme chřest s oloupanými, rozpůlenými rajčaty, ochutíme koriandrem a kořeněnou pastou a vše krátce osmahneme.
- 3Těstoviny upravíme na talíře s omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.