Tagliatelle s garnátovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 20gramůSůl
- 350gramůTagliatelle
- 100gramůSalát Rosso
- 100gramůRukola
- 300gramůGarnát obecný
- 1gramPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 20mililitrůBrandy
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
22 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
691 mg
Cukr
120 mg
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Garnáty omyjeme, ulomíme jim hlavy, odstraníme střívka a krunýře, garnáty vložíme do pánve s rozehřátým máslem a zvolna smažíme asi 5 minut. Rukolu a salát Rosso nakrájíme na nudličky, přidáme ke garnátům, podusíme, přilijeme smetanu, brandy, osolíme, opepříme, provaříme a odstavíme. Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme garnátovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.