Tagliatelle s hovězími plátky
50 min.
Ingredience
- 100gramůRukola
- 4litryVoda pitná
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 100mililitrůVíno bílé
- 2lžíceZakysaná smetana
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 400gramůHovězí maso zadní
- 400gramůTěstoviny Tagliatelle
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
10 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
3 g
Cukr
373 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí plátky omyjeme, osušíme a nakrájíme tenké proužky se stejným průměrem. Rukolu opláchneme, vytřepeme, necháme oschnout a nasekáme nahrubo.
- 2Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme tagliatelle na skus dle návodu na obalu.
- 3Mezitím rozpálíme pánev s olivovým olejem a 3-4 minuty opékáme proužky masa při vysoké teplotě, občas zamícháme. Přidáme rukolu a zalijeme bílým vínem. Směs mícháme asi 2 minuty, dokud nedojde k zavadnutí lístků.
- 4Sundáme z plotýnky, dle chuti přidáme do masové směsi sůl a pepř, zalijeme zakysanou smetanou s citrónovou štávou.
- 5Nezapomeneme včas slít těstoviny pře síto, necháme krátce vykapat a smícháme s masovou směsí. Podáváme na předehřátých talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.