Tagliatelle s limetkovou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 1kusLimetka
- 6kusůŠalvěj čerstvá
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůMléko polotučné
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 400gramůTagliatelle
- 1špetkaSůl
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
13 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
2 g
Cukr
343 mg
Postup přípravy
- 1Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu tagliatelle, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple. Limetku omyjeme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme. Lístky šalvěje omyjeme, osušíme a nakrájíme nahrubo.
- 2Na pánvi rozpálíme 1 lžíci másla a šalvěj na něm osmahneme. Šalvěj vyjmeme. Do pánve přimícháme hladkou mouku, 4 lžíce limetkové šťávy a 1/2 limetkové kůry, podlijeme zeleninovým vývarem, mlékem, smetanou a osolíme. Na mírném ohni za stálého míchání omáčku povaříme.
- 3Tagliatelle servírujeme na připravené talíře, posypeme osmaženými šalvějovými lístky a přelijeme limetkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.