Tagliatelle s limetkovou omáčkou

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
13 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
2 g
Cukr
343 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu tagliatelle, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple. Limetku omyjeme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme. Lístky šalvěje omyjeme, osušíme a nakrájíme nahrubo.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme 1 lžíci másla a šalvěj na něm osmahneme. Šalvěj vyjmeme. Do pánve přimícháme hladkou mouku, 4 lžíce limetkové šťávy a 1/2 limetkové kůry, podlijeme zeleninovým vývarem, mlékem, smetanou a osolíme. Na mírném ohni za stálého míchání omáčku povaříme.
  • 3
    Tagliatelle servírujeme na připravené talíře, posypeme osmaženými šalvějovými lístky a přelijeme limetkovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.