Tagliatelle s mletým masem
65 min.
Ingredience
- 300gramůMaso mleté - mix
- 80gramůCibule
- 200mililitrůVíno červené
- 4lžíceProtlak rajčatový
- 300gramůTagliatelle
- 3litryVoda pitná
- 200gramůZakysaná smetana
- 100gramůSýr Čedar
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaTymián sušený
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
801 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
45 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
416 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, krátce osmahneme a zalijeme vínem. Osolíme, opepříme, okořeníme paprikou, tymiánem a vmícháme rajčatový protlak. Směs chvíli podusíme. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a smícháme s podušeným masem. Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, zalijeme rozmíchanou zakysanou smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.