Tagliatelle s omáčkou pomodoro
30 min.
Ingredience
- 500gramůTagliatelle
- 40lžicOlej olivový extra panenský
- 60gramůCibule
- 800gramůPassata (drcená rajčata)
- 40gramůBazalka
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1070 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
68 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
4 g
Cukr
666 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce. Udržujeme teplé.
- 2Rozpálíme olej. Přidáme nakrájenou cibuli, mícháme při střední teplotě do změknutí. Vmícháme rajčata a podusíme je 5-6 minut, až
- 3omáčka mírně zhoustne. Osolíme ji a opepříme. Vmícháme lístky bazalky, ještě asi minutu povaříme. Omáčku nalijeme na teplé těstoviny a lehce protřeseme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.