Tagliatelle s pórkem a houbami
45 min.
Ingredience
- 2kusyPórek
- 250gramůHouby čerstvé
- 250gramůTěstoviny Tagliatelle
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 125mililitrůVíno bílé
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 100gramůSýr Parmezán
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
756 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
38 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Houby očistíme, případně opláchneme a osušíme. Kloboučky oddělíme od nožiček, nakrájíme na tenké proužky, nožičky nakrájíme na kolečka.
- 2Tagliatelle uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Pak je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
- 3Na pánvi rozpálíme máslo. Pórek a houby dusíme na silném ohni za stálého míchání 5 minut. Osolíme a okořeníme černým a cayenským pepřem. Přidáme bílé víno a smetanu, omáčku na mírném ohni povaříme 8 minut. Potom ji dochutíme muškátovým oříškem.
- 4Nudle promícháme s omáčkou, upravíme na talíře a posypeme nastrouhaným parmazánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.