Tagliatelle s pórkem a houbami

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
756 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
38 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Houby očistíme, případně opláchneme a osušíme. Kloboučky oddělíme od nožiček, nakrájíme na tenké proužky, nožičky nakrájíme na kolečka.
  • 2
    Tagliatelle uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Pak je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme máslo. Pórek a houby dusíme na silném ohni za stálého míchání 5 minut. Osolíme a okořeníme černým a cayenským pepřem. Přidáme bílé víno a smetanu, omáčku na mírném ohni povaříme 8 minut. Potom ji dochutíme muškátovým oříškem.
  • 4
    Nudle promícháme s omáčkou, upravíme na talíře a posypeme nastrouhaným parmazánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.