Tagliatelle s telecím masem, vínem a smetanou
35 min.
Ingredience
- 125mililitrůVíno bílé
- 500gramůTelecí kýta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSýr Parmezán
- 1kusCibule
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 170mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4lžíceHovězí vývar základní
- 600gramůTěstoviny Tagliatelle
- 1lžičkaSůl
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1022 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
36 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso nakrájíme na nudličky, obalíme v mouce smíchané se solí a pepřem a na rozehřátém másle orestujeme dohněda. Vyjmeme, na zbylém másle opečeme dozlatova na kolečka nakrájenou cibuli, přilijeme víno a zprudka vaříme dokud se část tekutiny neodpaří. Poté přidáme vývar a smetanu a opět odpaříme část tekutiny. Ochutíme solí, pepřem a ke konci vaření vložíme maso.
- 2Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- 3Rozdělíme na talíře.
- 4Do omáčky vmícháme lžíci parmazánu, přelijeme jí těstoviny, posypeme zbytkem parmazánu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.