Tagliatelle s treskou
30 min.
Ingredience
- 250gramůTreska aljašská
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůSůl
- 2kusyCitrony
- 300gramůTěstoviny Tagliatelle
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
15 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
5 g
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Rybí plátky omyjeme, osušíme, pokrájíme na kousky. Omyjeme citrony, oloupeme kůru (jen žlutou část), jemně ji nasekáme. Nasypeme ji do pánvičky, zalijeme studenou vodou. Uvedeme do varu a kůru asi 2 minuty vaříme, pak ji scedíme, znovu dáme do pánvičky, zalijeme studenou vodou a ještě jednou 2 minuty povaříme. Scedíme ji a dáme stranou.
- 2V pánvi rozehřejeme 30 g másla, přidáme nasekanou citronovou kůru a několik minut ji smažíme. Přidáme smetanu, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře a necháme omáčku zčásti vyvařit.
- 3Mezitím v jiné pánvi rozehřejeme zbývající máslo, přidáme kousky rybího masa a 2-3 minuty je smažíme, aby byly po všech stranách lehce dozlatova. Přidáme po špetce soli a pepře. Uvaříme těstoviny a scedíme je ve chvíli, kdy budou al dente. Přidáme je do pánve s citronovou omáčkou, k nim kousky rybího masa a vše chvíli povaříme. Hotový pokrm horký podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.