Tagliatelle s treskou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
15 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
5 g
Vápník
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybí plátky omyjeme, osušíme, pokrájíme na kousky. Omyjeme citrony, oloupeme kůru (jen žlutou část), jemně ji nasekáme. Nasypeme ji do pánvičky, zalijeme studenou vodou. Uvedeme do varu a kůru asi 2 minuty vaříme, pak ji scedíme, znovu dáme do pánvičky, zalijeme studenou vodou a ještě jednou 2 minuty povaříme. Scedíme ji a dáme stranou.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme 30 g másla, přidáme nasekanou citronovou kůru a několik minut ji smažíme. Přidáme smetanu, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře a necháme omáčku zčásti vyvařit.
  • 3
    Mezitím v jiné pánvi rozehřejeme zbývající máslo, přidáme kousky rybího masa a 2-3 minuty je smažíme, aby byly po všech stranách lehce dozlatova. Přidáme po špetce soli a pepře. Uvaříme těstoviny a scedíme je ve chvíli, kdy budou al dente. Přidáme je do pánve s citronovou omáčkou, k nim kousky rybího masa a vše chvíli povaříme. Hotový pokrm horký podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.