Tagliatelle s tykvovou omáčkou
95 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 6kusůŠalotka
- 1špetkaSůl
- 800gramůTykev
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 5lžicSýr Parmezán
- 2lžícePetržel - nať
- 350gramůTěstoviny Tagliatelle
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
863 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
35 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do rozehřátého másla vložíme nadrobno pokrájené šalotky, osolíme a pod pokličkou dusíme na mírném ohni 30 minut. Pak do pánve vložíme na kostičky nakrájenou tykev a špetku muškátového oříšku. Opět pod pokličkou dusíme 40 minut. Poté přilijeme smetanu, 4 lžíce nastrouhaného Parmezánu, nadrobno nakrájenou petrželku, zamícháme a pánev odstavíme. Mezitím v hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny. Těstoviny scedíme, 2 lžíce vody odložíme. Vložíme je do tykvové směsi pokud se nám zdá omáčka moc hustá, přilijeme vodu, kterou jsme si odložili. Zahříváme minutu, poté ihned podáváme. Na talíři posypeme nastrouhaným Parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.