Tagliatelle s uzeným lososem a koprem
50 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 3kusyKopr čerstvý
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůLosos uzený
- 4centilitryVíno bílé
- 400gramůTěstoviny Tagliatelle
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
688 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
21 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
3 g
Cukr
951 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Snítky kopru opláchneme a usušíme. 2 snítky naskáme nahrubo, jednu zbývající necháme vcelku a použijeme do omáčky.
- 2V hrnci povaříme smetanu s vermutem, přidáme celou snítku kopru a necháme zhoustnout.
- 3Když nám smetana zhoustne v krémovou omáčku, vyjmeme snítku kopru. Omáčku dochutíme solí, cayenským a černým pepřem. Na plátky nakrájíme uzeného lososa, kterého vmícháme do omáčky. Přidáme nasekaný kopr.
- 4Tagliatelle upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.