Tagliatelle se smetanou a houbami
30 min.
Ingredience
- 350gramůTagliatelle
- 2700mililitrůVoda pitná
- 15gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůHouby sušené
- 50gramůŠalotka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 120mililitrůSherry brandy
- 250mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 20gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
16 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
794 mg
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Sušené houby předem namočíme v 200 ml vody. Houby i s vodou nalijeme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Oloupanou šalotku nakrájíme nadrobno, v pánvi zpěníme na másle, podlijeme sherry, provaříme, přilijeme houby i s vodou, přidáme smetanu a povaříme, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme, opepříme, odstavíme a přimícháme posekanou petrželku.
- 3Těstoviny upraíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.