Tagliatelle se smetanovo špenátovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOlej olivový
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1kusCibule
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 50gramůSýr Parmezán
- 500gramůTěstoviny Tagliatelle
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
15 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Tagliatelle uvaříme v osolené vodě al dente.
- 2Mezitím rozpálíme olej a podusíme na něm nasekanou cibuli a rozetřený stroužek česneku. Přidáme špenát a necháme změknout. Poté přilijeme smetanu a vaříme do zhoustnutí.
- 3Nakonec přidáme nastrouhaný parmazán, dochutíme solí, pepřem a mletým muškátovým oříškem.
- 4Tagliatelle scedíme a podáváme přelité špenátovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.