Tagliatelle se smetanovou omáčkou

50 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
850 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
36 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
4 g
Cukr
794 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém hrnci vaříme tagliatelle 10 minut, dokud nejsou měkké. Přidáme špetku soli. Tagliatelle vyjmeme a necháme dobře okapat.
  • 2
    V malé misce smícháme nastrouhaný sýr ricottu a 30 ml (2 lžíce) vařící vody společně s muškátovým oříškem a solí. Směs mícháme, dokud nemá krémovitou strukturu.
  • 3
    Máslem vymažeme zapékací mísu a vyskládáme ji vrstvami tagliatelle. Následně polijeme vrstvou sýrové omáčky a tento proces nadále střídáme. Zakončíme poslední vrstvou sýrové omáčky a pokryjeme stroužky másla.
  • 4
    Do trouby vyhřáté na 180 °C vložíme směs a zapékáme po dobu 30 minut, dokud se sýr nezbarví dozlatova. Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.