Tagliatelle se smrži
50 min.

Ingredience
- 250gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceVíno Marsala
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 400gramůTěstoviny Tagliatelle
- 30gramůMáslo čerstvé
- 300gramůSmrže čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
16 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
5 g
Cukr
39 mg
Postup přípravy
- 1Čerstvé smrže namočíme na 5 minut do studené vody. Smrže po jednom důkladně omyjeme. Větší smrže překrojíme napůl, rozložíme na utěrku a necháme okapat.
- 2V hrnci rozpálíme máslo a smrže 10 minut podusíme. Postupně přidáváme smetanu a marsalu a dusíme, dokud smetana nezhoustne. Osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou.
- 3Tagliatelle uvaříme al dente podle návodu na obalu. Scedíme, necháme okapat a přidáme do hrnce ke smržům. Vše dobře promícháme a upravíme na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.