Tagliatelle se smrži

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
16 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
5 g
Cukr
39 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé smrže namočíme na 5 minut do studené vody. Smrže po jednom důkladně omyjeme. Větší smrže překrojíme napůl, rozložíme na utěrku a necháme okapat.
  • 2
    V hrnci rozpálíme máslo a smrže 10 minut podusíme. Postupně přidáváme smetanu a marsalu a dusíme, dokud smetana nezhoustne. Osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou.
  • 3
    Tagliatelle uvaříme al dente podle návodu na obalu. Scedíme, necháme okapat a přidáme do hrnce ke smržům. Vše dobře promícháme a upravíme na talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.