Tagliatelle se srdcovkami a bylinkovou strouhankou
45 min.
Ingredience
- 1kilogramMušle srdcovky
- 100mililitrůVíno bílé
- 6lžicOlej olivový
- 1kusŠalotka
- 1lžičkaSůl
- 1kusPetržel - nať
- 3kusyMajoránka čerstvá
- 3kusyTymián čerstvý
- 500gramůTěstoviny Tagliatelle
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
13 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
6 g
Cukr
160 mg
Postup přípravy
- 1Mušle necháme 2hodiny namáčet v osolené vodě a pravidelně proplachujeme. Poté je vyjeme a necháme okapat.
- 2Do hrnce nasypeme na kolečka nakrájenou šalotku, přidáme mušle, zalijeme 2lžícemi oleje a vínem a podusíme, až se mušle otevřou.
- 3Mezitím rozmixujeme strouhanku se svazkem petrželky, tymiánem a majoránkou. Směs krátce osmahneme na 4lžících rozpáleného oleje. Přesypeme na talíř a necháme vychladnout.
- 4Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme, přidáme k mušlím a krátce prohřejeme.
- 5Rozdělíme na talíře, posypeme aromatickou strouhankou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.