Tagliatelle se srdcovkami a bylinkovou strouhankou

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
13 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
6 g
Cukr
160 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mušle necháme 2hodiny namáčet v osolené vodě a pravidelně proplachujeme. Poté je vyjeme a necháme okapat.
  • 2
    Do hrnce nasypeme na kolečka nakrájenou šalotku, přidáme mušle, zalijeme 2lžícemi oleje a vínem a podusíme, až se mušle otevřou.
  • 3
    Mezitím rozmixujeme strouhanku se svazkem petrželky, tymiánem a majoránkou. Směs krátce osmahneme na 4lžících rozpáleného oleje. Přesypeme na talíř a necháme vychladnout.
  • 4
    Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme, přidáme k mušlím a krátce prohřejeme.
  • 5
    Rozdělíme na talíře, posypeme aromatickou strouhankou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.