Tagliatelle se zaječím ragů
120 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 400gramůZaječí maso
- 50gramůPancetta
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusRajčata
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůVíno bílé
- 125mililitrůMasový vývar
- 400gramůTagliatelle
- 0,5lžičkaTymián sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
14 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zaječí maso očistíme, omyjeme a papírovou utěrkou osušíme. Nakrájíme na menší kousky. Cibuli, celer a mrkev oloupeme. Cibuli nakrájíme najamno. Celer a mrkev opláchneme a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a na každém nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky a oloupeme. Rajčata rozkrojíme a dužinu pokrájíme na kousky. Pancettu nakrájíme na kostičky.
- 2V pánvi rozpálíme olej a přidáme pancettu. Osmahneme ji a přidáme zaječí maso, které opečeme ze všech stran. K opečenému masu přidáme nakrájenou zeleninu a podusíme.
- 3Směs okořeníme tymiánem a pepřem, osolíme. Vše podlijeme bílým vínem a masovým vývarem. Takto připravené ragů pod pokličkou podusíme na mírném ohni asi 1 hodinu a dvacet minut.
- 4Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat.
- 5K uvařeným těstovinám přidáme zaječí ragů a promícháme.
- 6Vše upravíme na talíře a teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.