Tagliatelle se zaječím ragů

120 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
14 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zaječí maso očistíme, omyjeme a papírovou utěrkou osušíme. Nakrájíme na menší kousky. Cibuli, celer a mrkev oloupeme. Cibuli nakrájíme najamno. Celer a mrkev opláchneme a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a na každém nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky a oloupeme. Rajčata rozkrojíme a dužinu pokrájíme na kousky. Pancettu nakrájíme na kostičky.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej a přidáme pancettu. Osmahneme ji a přidáme zaječí maso, které opečeme ze všech stran. K opečenému masu přidáme nakrájenou zeleninu a podusíme.
  • 3
    Směs okořeníme tymiánem a pepřem, osolíme. Vše podlijeme bílým vínem a masovým vývarem. Takto připravené ragů pod pokličkou podusíme na mírném ohni asi 1 hodinu a dvacet minut.
  • 4
    Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat.
  • 5
    K uvařeným těstovinám přidáme zaječí ragů a promícháme.
  • 6
    Vše upravíme na talíře a teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.