Tagliatelle se žampionovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 750gramůŽampiony čerstvé
- 800gramůCibule
- 150gramůAnglická slanina
- 1lžíceOlej olivový
- 400gramůTagliatelle
- 1lžičkaSůl
- 400gramůCréme fraiche
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstBazalka
- 50gramůSýr Parmezán
- 250mililitrůVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1111 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
65 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat.
- 2Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, překrojíme a nakrájíme též na plátky.
- 3Rozpálíme pánev. Slaninu nakrájíme na nudličky a vložíme na pánev, kde ji vyškvaříme. Ke slanině přidáme cibli a dosklovita osmahneme.
- 4Poté přidáme žampiony a dusíme do úplného vyvaření tekutiny.
- 5Na pánev k žampionům přidáme creme fraiche a vývar, promícháme a společně povaříme dalších 5 minut. Omáčku dochutíme solí a pepřem.
- 6Opláchneme bazalku, osušíme ji, otrháme lístky a pokrájíme je na nudličky. Takto připravenou bazalku vmícháme do omáčky těsně před podáváním.
- 7Uvařené těstoviny upravíme na talíře. Podáváme přelité žampionovou omáčkou a posypané strouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.