Tagliatelle se žampiony a sýrem
20 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 900gramůŽampiony čerstvé
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 50gramůSýr Parmezán
- 450gramůTagliatelle
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
23 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s dostatečným množstvím osolené vody uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme a dáme zpět do hrnce.
- 2Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
- 3V nízkém hrnci rozehřejeme máslo a 2 až 3 minuty na něm necháme opékat plátky žampiónů. Potom přilijeme 1,5 dl smetany, promícháme, přivedeme k varu a vaříme, dokud smetana nezačne houstnout. Hrnec odstavíme.
- 4Těstoviny v hrnci přelijeme omáčkou s houbami, hrnec vrátíme zpět na oheň a přilijeme do něj zbývající smetanu. Přidáme nastrouhaný sýr, vše dochutíme pepřem a solí, důkladně promícháme a prohřejeme.
- 5Těstoviny s omáčkou rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.