Tamales plněný fazolemi a feferonkami
190 min.
Ingredience
- 12kusůKukuřičné listy sušené
- 500gramůMouka kukuřičná
- 70gramůSádlo škvařené
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1,5lžičkySůl
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 300gramůFazolové lusky zelené
- 1kusCibule
- 2kusyFeferony
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
766 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
24 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Pro přípravu musíme mít kukuřičné listy vláčné a tak je vložíme do teplé vody a necháme přibližně 3 hodiny máčet.
- 2Mezitím připravíme náplň. Do misky nasypeme kukuřičnou mouku, přidáme změklé vepřové sádlo, prášek do pečiva, lžičku soli a silný drůbeží vývar. Vše dobře promícháme a vzniklé těsto necháme cca 30 minut odpočívat.
- 3Zelené fazolky zbavíme stopek, očistíme, opláchneme, necháme v cedníku okapat a nakrájíme je na malé kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Červené feferonky omyjeme, rozpůlené zbavíme semen a nakrájíme na tenké nudličky.
- 4Připravíme hrnec a v něm rozehřejeme olej. Přidáme pokrájenou cibuli, fazolky a feferonky. Vše podusíme na mírném ohni a ochutíme solí a pepřem, nejlépe čerstvě namletým z mlýnku.
- 5Po třech hodinách vyndáme kukuřičné listy z vody a osušíme je. Každý list rozprostřeme na desku, doprostřed každého dáme 1-2 lžíce těsta. Lehce rozmáčkneme tak, aby uprostřed byl malý důlek a okraje byly zvýšené. Do důlku dáme 1-5 lžíce směsi z fazolek, cibule a feferonek. Listy opatrně srolujeme do tvaru závitků. Mírně zmáčkeme a okraje závitků založíme dovnitř, aby se nerozmotávaly.
- 6Do většího hrnce dáme vařit vodu, pak zmírníme plamen a závitky tamales dusíme při mírné teplotě přibližně 1 hodinu, zakryté pokličkou.
- 7Tamales jsou hotové, když se těsto přestane lepit ke kukuřičným listům.
- 8Vyndáme je z vody, necháme okapat a dáme na stůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.