Tamarindová rýže
55 min.
Ingredience
- 0,5litrVoda pitná
- 2lžíceMouka cizrnová
- 20kusůChilli paprička
- 1lžičkaKurkuma
- 10kusůPepř černý celý
- 4kusyChilli paprička zelená
- 1kusZázvor celý
- 1kusTamarind
- 100gramůOřechy burské pražené
- 150gramůOřechy Kešu
- 100gramůKari koření
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 0,5kilogramRýže Basmati
- 0,5lžičkaHořčičné semínko
- 0,25lžičkaČertovo lejno
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
30 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme osolenou vodu k bodu varu a propranou rýži povaříme. Tamarind necháme louhovat v hrníčku vody, dokud nepustí všechnu šťávu. Na suché pánvi orestujeme mouku, poté ji vyklopíme do mističky. Orestujeme červené chilli papričky, které následně rozdrtíme. Stejně nadrtíme i restovanou mouku.
- 2Na pánvi rozpálíme olej, osmahneme assafoetidu, hořčičná semínka, zelené chilli, kurkumu, pepř, zázvor a lístky kari. Ve chvíli, kdy začnou semínka prskat, zalijeme je tamarindovou šťávou. Zasypeme zbylým kořením, ochutíme špetkou soli a vaříme, dokud se neuvolní veškerá voda. Směs smícháme s rýží, ozdobíme oříšky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.