Tamarindové čatní
25 min.
Ingredience
- 2lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
- 500mililitrůCukr krystal
- 2kusyKardamom černý
- 1lžičkaKmín drcený
- 2lžíceRozinky tmavé
- 2kusyBanány
- 1kusJablka
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceChilli koření mleté
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyMáta
- 125mililitrůTamarind
- 2hrnkyVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceHořčičné semínko
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
4 g
Cukr
95 g
Postup přípravy
- 1Hrnec napustíme vodou a ohřejeme ji. Následně ji odstavíme, ponoříme do ní tamarindovou dužninu a necháme ji vychladnout. Tamarind následně propasírujeme přes síto z kovu.
- 2Oloupeme banán a podélné ho nakrájíme. Posypeme jej umletým kardamomem. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém opražíme hořčičná semínka, tamarindovou dužninu, zalijeme 2 šálky vody a uvedeme k varu.
- 3V hrníčku rozmícháme kukuřičný škrob s trochou vody a přilijeme jej do směsi na pánvi ve chvíli, kdy se začíná dužnina vařit. Důkladně zamícháme. Poté přidáme nakrájené jablko, banány, omyté rozinky a všechny zbylé přísady a za stálého míchání vaříme, dokud není omáčka hustá. Necháme vychladnout v lednici a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.