Tamarindové čatní

25 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
4 g
Cukr
95 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrnec napustíme vodou a ohřejeme ji. Následně ji odstavíme, ponoříme do ní tamarindovou dužninu a necháme ji vychladnout. Tamarind následně propasírujeme přes síto z kovu.
  • 2
    Oloupeme banán a podélné ho nakrájíme. Posypeme jej umletým kardamomem. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém opražíme hořčičná semínka, tamarindovou dužninu, zalijeme 2 šálky vody a uvedeme k varu.
  • 3
    V hrníčku rozmícháme kukuřičný škrob s trochou vody a přilijeme jej do směsi na pánvi ve chvíli, kdy se začíná dužnina vařit. Důkladně zamícháme. Poté přidáme nakrájené jablko, banány, omyté rozinky a všechny zbylé přísady a za stálého míchání vaříme, dokud není omáčka hustá. Necháme vychladnout v lednici a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.