Tandoori kuře s jogurtovou omáčkou
20 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 100gramůOkurka salátová
- Jogurtová omáčka
- 500mililitrůJogurt bílý smetanový
- 100gramůOkurka salátová
- Pasta tandoori
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůZázvor nakládaný
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyKoriandr čerstvý
- 1lžíceKmín celý
- 1lžičkaKurkuma
- 10gramůChilli koření mleté
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceOcet vinný
- 120mililitrůJogurt bílý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
15 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
633 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa potřeme pastou tandoori a necháme 30 minut marinovat. Pastu vytvoříme z umixovaného kmínu, octa, chilli, kurkumy, citronové šťávy, soli, koriandru, česneku, zázvoru, bílého jogurtu. Vše dohromady umixujeme.
- 2Okurku nakrájenou na kostičky smícháme s jogurtem a se zbytkem pasty tandoori. Na rozpálený gril rozložíme kuřecí maso, grilujeme z každé strany 3 - 4 minuty. Okurku nakrájíme na tenké plátky, dáme na gril a grilujeme po obou stranách.
- 3Ugrilované kuřecí maso krájíme šikmo na plátky. Na talíře naaranžujeme okurky do zvlněných pásů, přidáme plátky masa a polijeme jogurtovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.